Träna

Träningsanläggningen Falk on Hill ligger 15 minuter från Jägersro. Det är en  modern gård som ger hästarna alla förutsättningar till att få en mångsidig och individuell träning.

Sandbanan

En bana med sjösand. Här tränas hästarna i vagn och en del ridtränas. Banan har en automatisk bevattning och har belysning.

Backen

Backen invigdes 2016. Vi har fått ett stort positivt resultat av träningsmetoden.

Walker

Här kan 6 hästar skritta i lugn och ro.

Polar Pulsmätare

Mät hastighet, sträcka och tempo med den inbyggda GPS:en i Equine M450. Genom att mäta hästens puls kan du anpassa varje träningspass till rätt intensitetsnivå. Planera och analysera träningspassen i appen och webbtjänsten Polar Flow.

Massagetäcke

Massagetäcket låter din häst att återhämta sig från den dagliga stressen i en hästs liv och den ökade ansträngning i tävlingar. Det kan snabba återhämtning efter olyckor och sjukdomar, vara ett hjälpmedel för att öka hästens kapacitet och hjälpa till att förebygga skador.

Gåband

Att löpband har en positiv påverkan på hästars uthållighet är känt och värderat i alla discipliner av hästsport. Löpbandet är ett idealiskt verktyg för att träna hästen eller för hästens terapeutiska återhämtning. Löpbandsträning resulterar i bättre uthållighet och muskeluppbyggnad.

Biolight

Biolights teknik är mycket avancerad och bygger på att rött och infrarött ljus av varierande våglängd pulseras i olika förprogrammerade sekvenser. Ljuset avges från över 280 lysdioder som sitter i en liten, nätt och lätthanterlig utrustning där du också enkelt väljer program i den enkla användarmenyn. Biolights pulserande ljus tillför syre och energi till cellerna i kroppen och påskyndar kroppens egen förmåga till läkning och smärtlindring. Till exempel lindrar Biolight mycket snabbt smärta i muskler och leder, minskar väldigt effektivt inflammationer i mjukdelar, senor, ligament och leder. Och så kan det speciella sår-programmet läka ut sår på bara halva tiden jämfört med traditionell behandling.

Solarium

Infravärme ökar hästens välbefinnande påtagligt

Hästsolarium är egentligen en stor ”röd lampa” som utsprider infrarött ljus (IR), en form av varma strålar. IR blandas oftast ihop med ultraviolet strålarna (UV) vilka är ansvariga för solfärg. Din häst kan varken få färg eller solbränna under ett IR solarium.

Alla levande varelser behöver både IR- och UV-strålar. Vårt behov av UV-strålar är begränsat medan IR eller ”värme” behovet, är mer väsentligt för kroppen. För att din häst ska nå det bästa tänkbara resultatet måste dens muskler byggas och tränas upp. Tyvärr får hästen oftast överansträngda muskler och kan inte utföra uppgifterna tillräckligt bra.

Infraröda strålarna ökar blodcirkulationen och dessutom hjälper musklerna att uppta blodsockret mycket snabbare. Din häst kommer att återhämta sig väsentligt snabbare efter en hård träning.

Positiva effekter vid…

 • Uppvärmning av musklerna före arbetet
 • Snabbare avslappning av musklerna efter arbetet
 • Snabbare torkning efter träning eller efter tvättning (för att undvika förkylning och behålla glansen av pälsen)

Vibrationsgolv

 1. Vibrationsträning är den enda behandling med dokumenterad positiv effekt på osteoporos (benskörhet).
 2. Ökning av bentäthet med upp till 20% (mänskliga studien).
 3. Vibrationsträning stimulerar hela blodcirkulationen.
 4. Vibrationsträning kräver energi och bränner fett.
 5. Vibrationsträning ökar produktionen av testosteron.
 6. Betydande muskelstyrkan ökar efter bara 10 minuter per dag i 10 dagar på Vitafloor ®.
 7. Hästar tränade på Vitafloor ® kan accelerera snabbare från stillastående och utveckla mer tryck i sina steg. Hästens  elasticitet och flexibilitet ökar.
 8. Tester visar att det har en positiv effekt på uppvärmningen, samt att  mindre energi  behövs för övergången till fullt arbete.
 9.  Vitafloor ® främjar och förkortar processerna vid återhämtningen.